Untitled Document

Volkstuinvereniging TIG in Heemskerk. Update!!

22-06-2020


Untitled
Untitled
Untitled

Bijen sterfte
De gevolgen van bijen sterfte

Kleinfruit

Aardbeien

Bij de start van de tuin in 2014 wilden wij graag veel aardbeien telen. Helaas groeide het gras tussen de aardbeien sneller dan de aardbeien zelf. Wij hebben daarom géén optimale productie van de aardbeien kunnen halen.

Dit jaar hebben wij de uitlopers van de aardbeienplanten geplant op verhoogde zaaibeden en worteldoek gebruikt. Op deze manier hopen wij de grasgroei te beperken en onze productie van aardbeien te stimuleren.

Nieuw dit jaar zijn de aardbeien van het ras "Jacunda" of "Amazone". In Beverwijk en Heemskerk werden aardbeien van dit ras werd veel geteeld in de vorige eeuw. De aardbeien hadden een goede reputatie tot over de landsgrenzen. Door veredeling van de aardbeien worden er nu andere rassen gebruikt die meer resistent tegen ziekten zijn en een betere smaak hebben. Wij nodigen u uit om zich te laten verrassen door de smaak van deze aardbei.   

Frambozen / bramen

Naast de aardbeien hebben wij ook frambozen op de tuin. Deze gaan wij weer in kleine schaaltjes aanbieden. Ook bramen zult u vinden in ons aanbod van kleinfruit.

Bessen

Rode aalbessen kunt u deze zomer ook bij ons verwachten. De blauwe bosbessen en de klapbessen hebben meer tijd nodig om te kunnen groeien.  

Count of comments: 0
Posted on 17 May 2015 by douwe

Name: Remember me
E-mail: (optional)
Smile:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh

Volkstuinvereniging TIG in Heemskerk.

Random fotoboek


Untitled Document