illustratie boeren en buren

Buurderij de Duinrand

25/05/2021

Binnenkort opent Buurderij De Duinrand in Heemskerk, wordt u ook Buur?

Het afgelopen jaar stond gezonde voeding als nooit tevoren in de spotlights. Steeds meer mensen zoeken gezonde producten van lokale boeren en ambachtelijke producenten. De Europese beweging “Boeren en Buren” beantwoordt deze trend met inmiddels meer dan 140 Buurderijen in België en Nederland. De Buurderij is een plek die buren (de consumenten) in contact brengen met boeren (de producenten) uit hun omgeving.

Ook in Heemskerk zijn boeren en ambachtelijke producenten te vinden waarbij duurzame, gezonde producten voorop staan. Producten die geproduceerd worden met respect voor de natuur en de lokale kringlooplandbouw.

Oogsten van verse groente

Buurderij verantwoordelijken André Nelis, tevens zorgondernemer van De Duintuin, en Tamara Harberts, kindervoedingscoach.
©Foto: Annemieke Ederzeel

Beeldt u zich nu even een plek in waar ze allemaal worden samengebracht. Dat zou toch geweldig zijn?  Dat is precies wat er in Heemskerk bij Buurderij De Duinrand gerealiseerd wordt!

De Buurderij is een korte keten initiatief dit houdt in dat u als buur direct koopt bij de producent. De leverancier van groente en fruit is zorgtuin De Duintuin die onbespoten groenten en fruit teelt, met hulp van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De zorgtuin is gericht op het bieden van zinvolle dagbesteding, ontwikkelingsmogelijkheden en een leuke werkomgeving. Hiernaast biedt De Duintuin de Buurderij een trefpunt voor de buren om wekelijks hun bestelling te kunnen afhalen.

De gepassioneerde Buurderij-verantwoordelijken André en Tamara geloven dat vitaliteit hand in hand gaat met een gezond voedingspatroon en bieden daarom in de Buurderij De Duinrand een groot assortiment aan. Heerlijke verse producten als groenten, fruit, vlees, zuivel, eieren en meer.’s Morgens geoogst en ’s avonds op je bord, wie wil dat niet?

Hoe het werkt?

Als u lid wordt van de Buurderij kunt u direct via het online platform van Boeren en Buren uw bestelling plaatsen bij de producenten die aan onze Buurderij leveren. Deze kunt u elke woensdag afhalen tussen 15.30 en 17.30 uur op de Rijksstraatweg 205A in Heemskerk. U koopt er wat u wilt, hoeveel u wilt en wanneer u wilt.

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina bij Boeren & Buren, daar kunt u zich ook aanmelden als buur om op de hoogte gehouden te worden of een eerste bestelling te plaatsen.

Meld je nu aan

Vanaf 3 juni t/m 14 juni kunnen de eerste bestellingen geplaatst worden, onze Buurderij opent woensdag 16 juni 2021 voor het eerst de deuren om u als buur te verwelkomen en uw bestellingen aan u mee te geven.

 

Meer berichten..

Onze winkel in Castricum

Onze winkel in Castricum

Nog geen twee jaar geleden hebben we naast onze tuin een eigen boerderijwinkel kunnen openen. Nu hebben we vol trots...

Onze boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel

Afgelopen jaar hebben we de kans gekregen om naar een nieuwe locatie te verhuizen. Een prachtige plek, op een...