dagbesteding

Dagbesteding

De Duintuin biedt een breed assortiment aan bezigheden: binnen en buiten, voor hoofd, hart en handen, met professionele begeleiding. Zoals:

  • Werken in de grote groentetuin (1 ha) en in de kassen.

  • Het verkoop klaar maken van de geoogste producten, het wassen en snijden van diverse groenten..
  • Het samenstellen van kratjes met onze producten voor de klanten die deze online hebben besteld..
  • Het verkopen van onze producten op een van de markten..
  • Onderhoudswerkzaamheden aan gereedschappen, machines en gebouwen en kassen..
  • Het maken van houten plantenbakken, bordjes voor de gewassen..
  • Het maken van soep voor de gezamenlijke lunch.

Kortom: vele mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding waarbij je praktische en sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel kunt ontwikkelen.
En vooral: waar je veel plezier en voldoening aan kunt beleven!

 

Doelgroep

We bieden plek aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, met een gedragsstoornis zoals Autisme, ODD, ADD en ADHD. Jongeren die door omstandigheden noodgedwongen thuiszitten van school. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Jongeren en volwassenen met psychiatrische en/ of psychosociale problemen.

Financiering vindt plaats vanuit het persoonsgebonden budget (pgb en toekomstige varianten) of vanuit de AWBZ.

Voor de dagbesteding is ondersteuning gevonden bij Heemz.org.
Heemsz.org kan bemiddelen tussen cliënt en zorgboer. Heemz.org ondersteunt daarnaast zorgboeren op kwaliteits-, administratief en financieel vlak. Door het werken volgens duidelijke richtlijnen wordt de kwaliteit van de geboden zorg gewaarborgd.

Van maandag tot en met vrijdag zijn deelnemers aan de dagbesteding welkom. Er wordt gewerkt van 09.00 uur tot 15.30 uur. Aan het begin van de dag worden er duidelijke taken gegeven. Zodra werkzaamheden afgerond zijn komen er nieuwe opdrachten. Bij regenachtig weer kan er in de kassen of in de kantine gewerkt worden. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er pauzes zodat wij gezamenlijk iets kunnen drinken en/of eten.

We hebben vier verschillende soorten dagbesteding, natuurlijk is er ook een combinatie mogelijk.

Groen

Wil je lekker buiten bezig zijn in weer en wind? Vind je het heerlijk om met jouw handen in de aarde te zitten en is het prima als je vieze handen krijgt? Heb je wellicht zelfs ‘groene’ vingers? Dan heb je de ideale werkplek gevonden. In onze tuin in het duingebied van Heemskerk kan je onder andere helpen met zaaien, water geven, schoffelen, wieden en oogsten. Op regenachtige dagen wordt er ook in de kassen en de kantine gewerkt. Hierbij valt te denken aan uien en knoflook pellen of boontjes doppen.

Logistiek

Is het afwegen van onze producten je lust en je leven? Dan kan jij je volledig uitleven bij het samenstellen van onze groentekratjes.

Deze kunnen online besteld worden. Vervolgens worden de kratjes naar afhaal-punten gebracht en bij de klanten thuis bezorgd.

Markt

Wil je onze onbespoten groente en fruit op een positieve manier onder de aandacht brengen bij onze klanten op onze marktkraam?

Vind je het leuk om mensen te adviseren over ons uitgebreide assortiment onbespoten groente en fruit? Hoofdrekenen vind je een leuke uitdaging? Dan is het werken op een van onze standplaatsen wellicht een leuke werkplek voor je.

Techniek

Is techniek jouw passie? Heb je gouden handjes, waarmee je alle defecte apparatuur weer aan de praat krijgt?

Of vind je het leuk om te klussen met hout? Bijvoorbeeld het maken van bijenkasten, plantenbakken, deuren voor in de kassen enz. Ook dan kan jij je volledig uitleven bij De Duintuin.

Veiligheid

Zorgboerderij de Duintuin is een agrarisch bedrijf met een grote diversiteit aan werkzaamheden. Dit brengt risico’s met zich mee. Door middel van het kwaliteitssysteem proberen wij deze risico’s zoveel mogelijk te beperken. Onderdeel hiervan zijn onze huisregels waar iedereen op de Duintuin zich aan dient te houden.

Intakeprocedure dagbesteding

Lijkt het je of jouw cliënt leuk om als deelnemer op onze tuinderij aan de slag te gaan? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur 06-53617962. Hieronder staat uitgelegd hoe de intakeprocedure in zijn werk gaat:

Kennismaking – Je komt langs om kennis te maken en krijgt een rondleiding over het bedrijf. Je ziet de tuin en schuur en drinkt een kopje koffie of thee mee met de deelnemers.

Intake – Met onze zorgmanager Annemieke Ederzeel praat je over wie je bent en wat je van ons nodig hebt. Op onze beurt kijken wij of we je een leuke werkplek kunnen bieden, en welke begeleiding dat van ons vraagt.

Proefperiode – Om de sfeer te proeven en te ervaren of je het werk op onze tuinderij leuk vindt, kom je een aantal weken proefdraaien. Dit kan variëren van een aantal uurtjes tot een aantal dagen. Zijn we allebei enthousiast? Dan verwelkomen we je graag als nieuwe deelnemer en stellen we een begeleidingsplan op.

Zo groeien wij in de versterking van de aarde en de mensen: wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Lekker bezig zijn; dat is wat wij je willen laten ervaren.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een leuke plek voor dagbesteding en wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op voor een informatieve afspraak via: info@duintuin.eu of bel André Nelis: 06-57322990.