Vrijwilligers

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Onze samenleving zoekt een nieuwe, verantwoorde omgang met de natuur. Deze kenmerkt zich o.a. door het streven vervuiling en verspilling tegen te gaan en een groeiende vraag naar gezonde en verse, regionaal geteelde groente en fruit.

De Duintuin als sociale onderneming speelt hierop in vanuit een tuin in het prachtige Heemskerks duingebied waar met veel toewijding onbespoten groenten, kruiden en klein fruit voor de regionale verkoop worden gekweekt met inzet van mensen die willen doorgroeien naar een volwaardige(r) deelname aan de maatschappij.

Deze (h)eerlijke producten zijn iedere dinsdag op de markt in Heiloo, op woensdag in Heemstede en Bakkum (Tijdens de zomer)  en vrijdag op het Balatonfüredplein in Castricum te halen. Ook is er de mogelijkheid om groente via internet (www.duintuin.eu) te bestellen en vervolgens bij een van de afhaalpunten (bv. Wijk aan Zee en Beverwijk) van de Food Hub te halen.

Op allerlei manieren leveren vrijwilligers hieraan een belangrijke bijdrage. Vrijwilligers zorgen voor extra aandacht. Zij zijn van grote betekenis voor mensen met een beperking en een waardevolle aanvulling op de professionele zorg.

Waarom vrijwilliger worden bij de Duintuin?

De Duintuin biedt dagbesteding vanuit de tuin in Heemskerk en de marktkraam in Heiloo, Heemstede, Bakkum en Castricum. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk geeft bij de vrijwilliger en deelnemers veel voldoening en een verfrissende blik op het leven.

Vrijwilligers en deelnemers zijn het kloppend hart van de Duintuin.

Op onze heerlijke tuin in het Heemskerks duingebied worden wij nu geholpen door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers op o.a. hieronder genoemde activiteiten:

Groen

Wil je lekker buiten bezig zijn in weer en wind? Vind je het heerlijk om met jouw handen in de aarde te zitten en is het prima als je vieze handen krijgt?

Heb je wellicht zelfs ‘groene’ vingers? Tuin vrijwilligers helpen bij het zaaien, planten, wieden en oogsten van de groenten.

Logistiek

Chauffeurs: brengen de deelnemers naar de tuin en weer thuis of brengen de groentekratjes naar de diverse uitgiftepunten..

Markt

Marktkraam vrijwilligers: helpen samen met onze deelnemers onze klanten aan de kraam.

Kraamopbouw en -afbouw vrijwilligers: krachtpatsers die de marktkraam kunnen op- en afbouwen en alle kratten uit de bus op de kraam kunnen zetten en vice versa.

Techniek

Technische vrijwilligers: voor alle voorkomende technische klusjes, kleine en grote verbouwingen.

Wat bieden wij de vrijwilligers?

Waardevol vrijwilligerswerk waarin je met ons kunt groeien in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Lekker bezig zijn, dat is wat wij je willen laten ervaren.

Samenwerking tussen andere vrijwilligers en deelnemers in een prettige, open en respectvolle sfeer. Kom gerust een keer langs om met ervaringskundige vrijwilligers te praten.

Verzekerd werken.

Waaraan moeten vrijwilligers voldoen?

We hebben ervaren dat een stabiele uitgangssituatie cruciaal is. De vrijwilliger kan zich dienstbaar opstellen want de deelnemer staat bij ons centraal.

De vrijwilliger dient een verklaring omtrent gedrag te overleggen, waarvan de kosten door de Duintuin worden betaald.

Lijkt het je iets?

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden bij De Duintuin of wil je meer informatie, neem contact op via info@duintuin.eu.

Bedrijven / Instellingen

Als bedrijf/instelling in de regio kunt u ons kosteloos steunen. Zo vinden wij het geweldig als bedrijven/instellingen onze bestellijst met beschikbare groenten onder hun werknemers verspreiden. Wij leveren dan één keer per week de bestelde groenten af. Informeer naar de mogelijkheden om voor een redelijke prijs van verse, eerlijke groenten te genieten.