Herfst op De Duintuin

24/09/2020

Op de tuin worden de laatste andijvie, venkel,  rammenas en kruiden geoogst. Daarna blijven de wintergroenten als bleekselderij, knolselderij, prei, rode kool, savooiekool en boerenkool nog over om tot  in het voorjaar geoogst te worden.

De tuin wordt winterklaar gemaakt. Daarbij worden alweer “bedden” klaargemaakt om de eerste knoflook te planten. Knoflook groeit beter na een koude periode. Ook zullen wij wat winteruien planten om in het voorjaar een vroege oogst te hebben.

Uit de tunnelkassen zijn de tomaten- en augurkenplanten verwijderd. De grond is gespit en de eerste winterpostelein begint te groeien. Veldsla en raapstelen willen wij deels ook zelf telen deze winter. Witlofpennen wachten om in de grond gezet te worden.

De technische mannen zijn op de tuin bezig om oude machines, hout en plastic af te voeren zodat wij meer ruimte krijgen om ons gereedschap overzichtelijk op te slaan. Het gereedschap wordt nagezien en aangevuld zodat wij in het voorjaar een vlotte start kunnen maken.

Deelnemers op de tuin zijn druk bezig het oogsten van onze kruiden, het maken van gesneden boerenkool, bosui schoonmaken  en het snijden van witte kolen voor onze zuurkool. De herfst is begonnen en dat kunnen wij goed merken aan de toegenomen vraag naar de wintergroenten.

Tot slot zijn wij bezig met het opstellen van het nieuwe zaai- en plantschema voor volgend jaar.

Werk  in de winkel dus.

André

Meer berichten..

Onze winkel in Castricum

Onze winkel in Castricum

Nog geen twee jaar geleden hebben we naast onze tuin een eigen boerderijwinkel kunnen openen. Nu hebben we vol trots...

Onze boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel

Afgelopen jaar hebben we de kans gekregen om naar een nieuwe locatie te verhuizen. Een prachtige plek, op een...