Het team

In 2014 zijn wij, André en Svetlana, De Duintuin gestart. Al snel werd het project groter dan verwacht en werd er ondersteuning gevonden bij de werkKRACHTcentrale voor het uitwerken van de ideeën. Mede hierdoor zijn er vrijwilligers actief geworden op De Duintuin. Zonder al deze steun zou De Duintuin niet bestaan in zijn huidige vorm: een sociale onderneming op zoek naar verbindingen in de maatschappij. Op dit moment bestaat De Duintuin uit een team van 20 enthousiaste mensen die met passie een bijdrage leveren aan de groei van de Duintuin, van elkaar en van zichzelf.

 

Missie De Duintuin

De Duintuin is een tuin in het Heemskerkse duingebied waar onbespoten groenten, kruiden en klein fruit voor de regionale verkoop worden gekweekt met inzet van mensen die willen doorgroeien naar een volwaardige(r) deelname aan de maatschappij.


Visie De Duintuin

De bronnen van De Duintuin zijn de enorme potenties van het individu, de groep en de aarde. Deze wil De Duintuin in hun diversiteit zo benutten dat aller welzijn, vooral ook naar eigen bevinden, effectief wordt gediend.

Daartoe sluit zij aan bij de volgende maatschappelijke tendensen:
Onze samenleving zoekt een nieuwe, verantwoorde omgang met de natuur. Die kenmerkt zich o.a. door het streven vervuiling en verspilling tegen te gaan en door de groeiende vraag naar gezonde en verse, regionaal geteelde groente en fruit.
Evenzeer is er een groeiende vraag naar sociaal-economische verbanden waar mensen op zinvolle wijze kunnen herstellen en groeien. Tot slot is er een sterke tendens om sociaal te ondernemen.

Voor de werkers van De Duintuin zijn (de antwoorden op) deze vragen richtinggevend voor hun handelen:
* Wat wil ik/willen wij?
* Wat kan ik/kunnen wij?
* Wat heb ik nodig/hebben wij nodig?
* Wat heb ik te bieden/hebben wij te bieden?

Contact

Bezoekadres (op afspraak):

Rijksstraatweg 205A
1969 LG Heemskerk

Correspondentieadres:

Texel 30
1967 EH Heemskerk

BTW nummer

NL002507884B47
KvK62703587
telefoon: 06-57322990
E-Mail: info@duintuin.eu

 

Volg ons op social media

Voor het laatste nieuws over onze oogst & verkooppunten .