Onze_Marktkraam

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

01/08/2021

Onze samenleving zoekt een nieuwe, verantwoorde omgang met de natuur. Deze kenmerkt zich o.a. door het streven vervuiling en verspilling tegen te gaan en een groeiende vraag naar gezonde en verse, regionaal geteelde groente en fruit.

De Duintuin als sociale onderneming speelt hierop in vanuit een tuin in het prachtige Heemskerks duingebied waar met veel toewijding onbespoten groenten, kruiden en klein fruit voor de regionale verkoop worden gekweekt met inzet van mensen die willen doorgroeien naar een volwaardige(r) deelname aan de maatschappij.

Deze (h)eerlijke producten zijn iedere dinsdag op de markt in Heiloo, woensdag in Heemstede en Bakkum en vrijdag op het Balatonfüredplein in Castricum te halen. Ook is er de mogelijkheid om uw groente via internet (www.duintuin.eu) te bestellen en vervolgens bij een van de afhaalpunten (bv. Wijk aan Zee en Beverwijk) te halen. Ook hebben we op onze nieuwe locatie, waar we dit jaar naartoe verhuisd zijn, gestart de buurderij De Duinrand. Tot slot verwachten wij binnenkort onze boerderijwinkel te kunnen openen.

Op allerlei manieren leveren vrijwilligers hieraan een belangrijke bijdrage.

Vrijwilligers zorgen voor extra aandacht. Zij zijn van grote betekenis voor mensen met een beperking en een waardevolle aanvulling op de professionele zorg.

Waarom vrijwilliger worden bij de Duintuin?
De Duintuin biedt dagbesteding vanuit de tuin in Heemskerk en de marktkraam in Heiloo en Castricum. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk geeft bij de vrijwilliger en deelnemers veel voldoening en een verfrissende blik op het leven. Vrijwilligers en deelnemers zijn het kloppend hart van de Duintuin.

Op onze heerlijke tuin in het Heemskerks duingebied worden we nu geholpen door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers op o.a. hieronder genoemde activiteiten:

  • Marktkraam vrijwilligers: helpen onze klanten aan de kraam.
  • Chauffeurs: het ophalen van onze zonnebloemen in Beverwijk en afleveren bij onze tuin in Heemskerk (iedere dag van 9.00 – 11.00 uur iedere dag, bij voorkeur ervaring met het rijden met aanhanger) of brengen de groentekratjes naar de diverse uitgiftepunten.
  • Winkel vrijwilligers voor de dagen dinsdag, woensdag en donderdag (van 11.00 – 18.00 uur of een deel ervan). Je staat samen met een deelnemer in de winkel en zorgt samen voor de verkoop en het aanvullen van het assortiment.
  • Vrijwilliger logistiek: Helpen met het samenstellen van de kratjes op dinsdag, woensdag en/of donderdag.

Waar mogelijk voeren deze vrijwilligers de werkzaamheden uit samen met de deelnemers.

Wat bieden wij de vrijwilligers?
Samenwerking met andere vrijwilligers en deelnemers in een prettige, open en respectvolle sfeer. Kom gerust een keer langs om met ervaringskundige vrijwilligers en deelnemers te praten.

Waaraan moeten vrijwilligers voldoen?
We hebben ervaren dat een stabiele uitgangssituatie cruciaal is. De vrijwilliger kan zich dienstbaar opstellen want de deelnemer staat bij ons centraal.
De vrijwilliger dient een verklaring omtrent gedrag te overleggen, waarvan de kosten door de Duintuin worden betaald.

Wat bieden we als de Duintuin:
Waardevol vrijwilligerswerk waarin je met ons kunt groeien in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Lekker bezig zijn, dat is wat wij je willen laten ervaren.
Verzekerd werken.

Lijkt het je iets?
Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden bij De Duintuin of wil je meer informatie? Stuur ons een berichtje op info@duintuin.eu.

Meer berichten..

Onze winkel in Castricum

Onze winkel in Castricum

Nog geen twee jaar geleden hebben we naast onze tuin een eigen boerderijwinkel kunnen openen. Nu hebben we vol trots...

Onze boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel

Afgelopen jaar hebben we de kans gekregen om naar een nieuwe locatie te verhuizen. Een prachtige plek, op een...